Gezellig mini-voedselbos

De wens: alles eetbaar of ter ondersteuning van die eetbare planten. Graag veel kruiden, bijzondere groenten, framboos/braamachtigen, bosbessen en een druif. Ruimte om met een groep mensen te kunnen zitten en ruimte voor een barbecue en een buitenkeuken.

De situatie: een klein (verwaarloosd) bossig tuintje met een mooie lijsterbes erin. De bestrating bestaat uit oude, lelijke tegels.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De nieuwe situatie: drie cirkels bepalen de structuur. De kleinste ligt het dichtste bij huis bij de deur waarnaast de druif groeit. De middelste biedt genoeg plaats voor een barbeque en buitenkeuken. De laatste cirkel heeft een vaste, cirkelvormige bank waar een flinke groep mensen samen kan zitten. De fundering van die bank is gemaakt van de oude tegels, waartussen een mix van eetbare bodembedekkers groeit. Tegen de muur groeit een frambooshybride. De lijsterbes is blijven staan en daaronder groeien eetbare schaduwplanten, waaronder bosbessen en een kruipbraam. Er staan veel verschillende soorten bijzondere eetbare planten, zoals een meerjarige bonenstruik, brave hendrik, aardpeer, meerjarige kool en een honingbes.