Over mij

Ik ben Iris Veltman en ik zit achter Iris’ Garden Ecology. Ik fascineer mij voor de complexe processen van en verbindingen in de natuur en ik ben ervan overtuigd dat we een stuk duurzamer kunnen leven door hiermee samen te werken.

Wat mij onderscheidt van andere tuinontwerpers is dat ik ben afgestudeerd als (HBO) Milieukundige. Na mijn studie heb ik gewerkt als procestechnoloog bij een bedrijf dat van verschillende afvalstromen o.a. biogas, compost en warmte maakt. Dit werk was erg interessant, maar voor mij niet vooruitstrevend genoeg. Daarom ben ik mij gaan verdiepen in onze voedselvoorziening en directe leefomgeving. Hierover hou ik een blog bij: Iris’ Garden Ecology: creëer een betere wereld met uw eigen tuin. In 2014 ben ik als bedrijf Iris’ Garden Ecology gestart.

Vanuit mijn opgedane kennis en inzichten ontwerp ik tuinen, schrijf ik voor bladen en websites en ben ik beschikbaar voor lezingen, workshops en advies. Ik ben docent permacultuur en adviseur bij PermacultuurCentrum Haarlem. Omdat de vraag ernaar zo groot is heb ik ook online cursussen gemaakt. Ik ben veel bezig met onderzoek, tests, observatie en het verzamelen van informatie op het gebied van o.a. permacultuur, voedselbossen, ecologisch tuinieren en (eetbare) wilde planten. Ik gebruik mijn eigen (kleine) voor- en achtertuin als testtuinen.

Ik geloof in het delen van kennis en ervaring zodat we samen aan verbetering kunnen werken. En juist in de tuin kunnen we experimenteren, observeren en leren en tegelijkertijd al iets positiefs toevoegen aan de omgeving. Vandaar: een betere wereld begint in de eigen tuin!