Aankomende cursussen & evenementen

Lezing – 1 april 2023 Bio Lentemarkt, namens NK Tegelwippen Haarlem – plus signeersessie Tuinlogica

Lezing: IN 5 STAPPEN VAN TEGELS NAAR GROEN

Je haalt tegels uit je (gevel)tuin – en dan? Tijdens deze lezing leer je wat je allemaal kunt met die oude tegels (naast weggooien), wat je met de vrijgekomen grond doet en welke alternatieven er zijn voor bestrating. Je krijgt beplantingstips voor een groene, onderhoudsarme tuin en tips voor als je weinig te besteden hebt. Zo geniet je ’s zomers van een koeler huis en draag je bij aan biodiversiteit en het stadsklimaat.

14:00 –

Bio Lente Markt zaterdag 1 april 2023 • Kweektuinen Haarlem • Van 11:00-16:00 uur • Signeren Tuinlogica 14:00 – 14:45 uur Lezing 15:00 – 16:00 uur in de Palmenkas • Toegang gratis (vooraf aanmelden niet nodig, inloop vanaf 14:45 uur)

———————————–

18 maart 2023 Moestuinbeurs

Lezing VOORKOM NATTE VOETEN: TUINIEREN MET (EN ZONDER) WATER

We hebben allemaal te maken met droogte in de tuin en soms ook wateroverlast. Iris Veltman, milieukundige, tuinontwerper, docent permacultuur en artikelschrijver (onder andere voor Groei & Bloei) laat zien wat je daar zelf (goedkoop) tegen kunt doen. Je verlaat deze lezing met simpele, praktische ideeën die je tuin vooral mooier en nuttiger maken, en die soms zelfs eetbaar zijn. 

Moestuinbeurs vrijdag 17 maart en zaterdag 18 maart 2023 • Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd • Beide dagen geopend van 10:00-17:00 uur • Lezing zaterdag om 11:00 uur • Tickets 

———————————–

Najaar 2023: Basiscursus Permacultuur

Haarlem, Korte Verspronckweg 7-9

De voorjaarscursus is begonnen. In het najaar start weer een nieuwe ronde van de Basiscursus Permacultuur. Zodra de data bekend zijn komen die hier te staan. Ga naar info@permacultuurcentrumhaarlem.nl voor meer informatie en om je aan te melden om op de hoogte gehouden te worden!

Een goed permacultuur-ontwerp zit ‘m in kansen herkennen. Ervaar hoe een kleine ingreep een groot effect kan hebben – en wanneer niets doen beter is. Ontdek deze methode voor landschapsplanning voor tuinen tot boerderijen, tot duurzame wijken en leefstijlen. Gebruik de principes voor het maken van ethische keuzes en als handvaten om je project te vormen. Leer te denken als onderdeel van het ecosysteem.

———————————–