Minimalistisch zelfvoorzienend

De wens: een minimalistische, ecologische, groene tuin die de nadruk legt op de uitgestrektheid. Plaats voor een vierkante-meter moestuin, een kas en graag ook eetbare borders. Veel gras, een zwemvijver, een speelplek voor de kinderen, een trapveld, een parkeerplaats en een schuur met zonnepanelen erop.

De situatie: groot aflopend terrein met straks een minimalistische villa erop (de villa is nog in aanbouw). De villa ligt verdiept, groot hoogteverschil om te overbruggen. Zonnige tuin, aantal bomen rond grens.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De nieuwe situatie: (villa is in aanbouw, ontwerp loopt nog) grasvelden onderbroken met diagonale borders enkel beplant met onderhoudsarme, meerjarige, eetbare planten. Het huis is omringt een door verdiept terras op hetzelfde niveau als de begane grond. De vierkante-meter moestuin ligt op meest warme stuk, naast het verdiepte terras. De moestuin is trapsgewijs opgebouwd om de hoogte te overbruggen en ligt afgeschermd van wind door de kas en een border met meerjarige, eetbare planten, struiken en bomen. De meerjarige beplanting zorgt ook voor biodiversiteit en geeft nuttige dieren en insecten een verblijfplaats. Strakke zwemvijver met overdekt deel dat overloopt in de schuur.